Duchové rodiny Folcroftů
Originální název: The Folcroft Ghosts
(2017)
Darcy Coates
V obchodech (119 - 431 Kč)
Komentáře (147)
Od nejnovějších
Moje čtvrtá kniha série od této autorky. A asi nejméně strašidelná a napínavá. Duchové tam samozřejmě jsou, ale jsou opravdu neškodní, hodní a kromě toho, že se leknete když je spatříte, se vám nic jiného nestane. Příběh není špatný
Vůbec jsem netušila, že je to YA kniha, ale nakonec mě docela bavila. Příběh mi hodně připomínal film The Visit – kdo ho viděl, asi si těch podobností taky všimne.
Moje jediná větší výtka je právě to, že jde o YA. Mám radši, když jsou postavy věkově trochu blíž mně, ale vzhledem k tomu, jak je příběh postavený, vlastně dává smysl, že jsou hrdinové mladší.
Každopádně jsem si knihu i tak užila. Darcy Coates umí skvěle vytvořit takovou tu lehce strašidelnou atmosféru.
Moje první kniha této série i první kniha od této autorky a upřímně nechápu to nižší hodnocení. Tara a Kyle mají maminku po nehodě v nemocnici na přístrojích. Poznávají své prarodiče May a Petera, které jsou tak hodní, že se o ně postarají, dokud se matka neuzdraví.
Nikdy se neviděli, ale rodina si má pomáhat a nějaké dávné spory musí jít stranou. Dům na okraji lesa v krásné přírodě, babi a děda jsou hodný, May jim vyvařuje několik jídel….jenže už první noc jim nejde usnout a slyší někoho chodit po zahradě…
Mobil jim nenechali, pevná linka nefunguje, nemají informace z nemocnice. Při procházkách kolem domu nachází divné věci. Dějí se jim záhadné věci a některé situace jsou přinejmenším podezřelé…
Příběh byl čtivý, zajímavý, napínavý. Jen mi asi malinko vadilo, že mi přišla Tara víc vyspělá a nebojácná, na svůj věk až moc odvážná a důvtipná. Rozhodně mi zážitek z knihy umocnila audiokniha. Přednes byl skvělý, nerušil, doplňoval thrillerovou atmosféru, kterou musely vyřešit děti.
Už dlouho se mi nestalo, abych dala knihu na jeden poslech. A líbí se mi, že série nenavazuje a jde číst jednotlivě. Sluchátka nešla odložit. Moc doporučuji.
Ze všech knih, které mám zatím ze série Strašidelné domy přečtené bych řekla, že takhle byla zatím nejslabší. Ale rozhodně nemůžu říct, že by se mi nelíbila a určitě budu pokračovat ve čtení série.
jednoduchý napínavý příběh, takové pohádkové čtení. velice dobře se to čte. v jedné chvíli docela napínavé, ale závěr mi přijde takový rychlý konec.
Ze tří dílů (třetí jsem omylem přeskočil) byl tenhle, tedy čtvrtý, nejslabší. Děj dlouho postrádá napětí a celkově knize chybí ta správná hororová atmosféra. I tak se ale jedná o solidní duchařinu, která ke konci chytne a už nepustí.
Nemůžu opomenout pár slov o překladu. Zatímco předchozí dvě knihy byly přeloženy vcelku zdařile, zde překlad dostala na starost jakási Vendula Šumanová, které zjevně moc nejdou dialogy. A je to znát. Některé věty přímé řeči vlastně ani nepůsobí moc česky. Rozkolísaná kvalita lokalizace je bohužel častý nešvar u knižních sérií. Doufám, že další knihy v sérii jsou na tom lépe.
Obsahuje spoiler
Ikdyž krátká,tak dobrá kniha. Je to hodně podobné jako film The Visit a baví mě toto téma číst. Byla to spíš hodně duchařina. Bavilo mě postupné odhalování babičky May a toho,jak falešná a zlá je. I ten záhadný pokoj. Od začátku bylo jasné,že to nebude jen tak a něco se ze strany prarodičů pokazí. Už jen když jim vzala telefony a kompletně je odřízla od internetu. Nebylo to nějak extra strašidelné,knihy od Darcy jsou ale pro mě vždy oddechovka a ráda si je přečtu.
Čtvrtá kniha ze série Strašidelné domy. Trochu mě odrazovalo nižší hodnocení, ale nakonec jsem byl velmi spokojen. Děj je vyprávěn z pohledu starší sestry Tary. Vyprávění je pozvolné, ale přesto velmi čtivé a správně graduje. Jak je v této sérii zvykem, nejedná se o typický horror, ale spíše mysteriózní příběh. Na rozdíl od předchozích dílů není dlouho jasné, kdo je kdo a komu můžete věřit. A laskavou babičku May si budu ještě dlouho pamatovat.
Když duchové tentokrát nejsou to největší zlo. Četlo se lehce a s větším písmem i celkem rychle. Příběh je napínavý a najde se i pár překvapivých momentů.
nevím, proč má knížka nejslabší hodnocení, mu se moc líbila a skvěle se četla. Je pravda, že nebyla tak strašidelná, jako předchozí díly, ale příběh byl super. Určitě stojí za přečtení, jedeme dál